Wat ligt er ‘Begraven in het Verleden’ van Tilburg?

De Nationale Archeologiedagen komen er weer aan! Op 18, 19 en 20 juni is er van alles te doen, horen en zien in Tilburg en omgeving op het gebied van archeologie. De AWN Midden-Brabant organiseert samen met de gemeente activiteiten voor alle leeftijden. Op het programma staan een lezing, fietsroute, rondleidingen en allerlei activiteiten voor kinderen.

Vrijdag 18 juni trapt archeoloog Joris Brattinga de Nationale Archeologiedagen af. Hij vertelt over de opgraving van een groot prehistorisch grafveld aan de Udenhoutseweg. Hier zijn 225 crematiegraven en sporen van grafmonumenten opgegraven.
De lezing is in het Raadhuis in Udenhout en start om 19.30 uur. Aanmelden is verplicht en kan via voorzitter taminiaupaul24@gmail.com

Op zondagmiddag 20 juni zien we je tussen 13.00 uur en 16.00 uur graag op de Regte Heide. Hier kun je een rondleiding krijgen van archeologen waarin ze je alles vertellen over grafheuvels en begrafenispraktijken uit de prehistorie. Er is ook een leuke workshop voor kinderen. Zo leren zij van actrice Ankie de Graaff hoe ze (letterlijk) moeten opscheppen over het verleden. Vertrekpunt van de rondleidingen en de kinderactiviteiten op zondag is het Infopunt van Brabants Landschap, vlakbij Riels Hoefke in Goirle.

Ga je liever niet wandelen maar fietsen? Dan is de fietsroute naar grafheuvels uit de bronstijd misschien wat voor jou. De route loopt van het Centrum van Tilburg naar de Regte Heide en terug. De 18 kilometer lange fietsroute is te downloaden via https://awn-archeologie.nl/afdeling/midden-brabant/. Ook kun je een exemplaar oppikken bij de Stadswinkel, de bibliotheek en het VVV.

De fietsroute komt uit bij het Infopunt van Brabants Landschap vlakbij Riels Hoefke in Goirle. Dit is ook het vertrekpunt van de rondleidingen op zondag.

Wil je meer weten over de archeologiedagen in Tilburg of andere plekken in Nederland? Kijk op archeologiedagen.nl.