Volgens de regio-indeling van de AWN omvat Afdeling 24 de volgende gemeentes: Dongen, Drimmelen, Geertruidenberg, Gilze en Rijen, Goirle, Haaren, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk. Hierbij is ook voor het hoofdbestuur onduidelijk of Drimmelen en Geertruidenberg misschien niet beter bij West-Brabant passen. Uiteraard willen we geen leden ‘wegsnoepen’ van andere afdelingen, maar binnen de AWN hoort elk lid in principe bij een afdeling naar eigen keuze en ook wij laten daarin iedereen graag vrij.

Leden van AWN Afdeling 24 vonden lang onderdak bij Afdeling 23 (AVKP) en in enkele gevallen ook bij Afdeling 10 Zeeland. Wij zijn die afdelingen erg dankbaar voor hun goede zorgen en gaan natuurlijk niet concurreren. Wij blijven graag samenwerken en zullen ook nog zeker enige tijd behoefte hebben aan hun ervaring en ondersteuning, zoals natuurlijk ook de steun vanuit het landelijke hoofdbestuur van belang is.

Het huidige bestuur van Afdeling 24 bestaat nu uit leden die thuis zijn in Tilburg en Loon op Zand en vooralsnog is Tilburg de enige gemeente in de regio met een eigen gemeentelijk archeoloog (die ons adviseert).
Leden die elders in de regio wonen, zijn nadrukkelijk uitgenodigd met plannen of ideeën te komen met betrekking tot hun eigen omgeving. Van een vast onderdak – laat staan een ‘werkruimte’ – is vooralsnog geen sprake en dit heeft ook nog geen prioriteit. We willen eerst als werkgroep, dus als groep mensen, een start maken. We beginnen bescheiden, maar niet zonder ambities.

Om ook lid te worden van deze afdeling kunt u zich centraal aanmelden. Klik hiervoor op deze link. Voor een overzicht van het huidige bestuur kunt u hier klikken.