Student? Amateur archeoloog? Iets voor jou? Doe mee!

De AWN Nederlandse Archeologievereniging is voornemens een pilotproject te starten deze zomer in het kader van oral history. Dit houdt in dat studenten archeologie interviews gaan afnemen bij onze leden.

Het doel hiervan is o.a. het vatten van het tijdsbeeld van amateurarcheologie in het pre-Malta tijdperk. Daarnaast willen we hen ook eventuele aanwezige amateurcollecties laten documenteren. De studenten krijgen een cursus oral history waarin ze de juiste technieken tot interviewen aangeleerd krijgen. Daarna zullen zij op pad gaan en in het land interviews afnemen met (oud-)amateurarcheologen.

Naast de interviews maken de studenten ook een rapport op basis van hun bevindingen. We hopen dat er een dialoog ontstaat tussen jong en oud over het verleden, heden en de toekomst van de amateurarcheologie en collectiemanagement.

Mocht u geïnteresseerd zijn in dit project, en graag wat willen vertellen over uw ervaringen met de amateurarcheologie in bovengenoemde periode, of wilt u meer informatie over het project? U kunt binnen de AWN Hetty Laverman en Céline den Engelsman bereiken voor meer informatie.

Hetty Laverman: vicevoorzitter@awn-archeologie.nl / 06 23 61 83 14
Céline den Engelsman: medewerker@awn-archeologie.nl / 06 26 48 48 96